vrijdag, juni 01, 2007

Opgewekt naar Duurzaam Amsterdam

Duurzaamheid is hot. Iedereen heeft het erover. Maar wat is het eigenlijk? In Amsterdam gaan we het zien. Van zaterdag 2 tot en met dinsdag 5 juni 2007 staat Amsterdam helemaal in het teken van de week van Duurzaam Amsterdam. Dan vinden er dwars door de hele stad meer dan 80 evenementen plaats. Van workshops tot proeverijen, van demonstraties en symposia tot wedstrijden en markten. Alle evenementen die in de week van Duurzaam Amsterdam georganiseerd worden, worden CO2-neutraal gemaakt want de organisatie wil ook zelf haar verantwoordelijkheid nemen. Daarmee is Duurzaam Amsterdam het allereerste CO2-neutrale evenement ter wereld!

Een greep uit de evementen voor het bedrijfsleven:
· Business Breakfast, een goed gesprek over duurzame waarden. Een kleurrijk ontbijt dat de lippen doet losmaken. Een belevenis die je aan het begin van de werkweek duurzaam op scherp zet. Durf jij kleur te bekennen?
· De slimme duurzame stad van morgen. Een themabijeenkomst over duurzaamheid en ICT op het gebied van wonen, werken, mobiliteit en groene datacenters georganiseerd door Kenniskring Amsterdam en Cisco.
· Opening pand New Energy Docks. Burgemeester Cohen opent New Energy Docks, kenniscentrum en incubator voor duurzame energie en ontwikkeling. Ter opluistering zullen de Formula Zero en de Eco-Runner I te zien zijn.
· Change.your.perspectives. In het kader van het 200-jarig bestaan van Delta Lloyd Groep presenteert zij samen met SEO Economisch Onderzoek een congres waarin de effecten van globalisering op de Nederlandse welvaartsstaat worden gepresenteerd.
· GRI Open House: On Sustainability and Transparency. Open Huis bij het Global Reporting Initiative (GRI). Bedrijven en het GRI informeren over duurzaamheid, transparantie en duurzaamheidsverslaglegging. Zoals een MVO-verslag van MKB-ondernemingen.
· Lagerhuisdebat duurzame haven?! Haven Amsterdam, duurzame haven?! Tijdens het Lagerhuisdebat discussiëren havenbedrijfsleven en belangenorganisaties over duurzaam ondernemen in de haven.
· Greendrink Special Edition. Wissel je ideeën uit met inspirerende en fris denkende duurzame ondernemers. Onder het genot van verrassende, verantwoorde cocktails en heerlijke hapjes.

Een greep uit de publieksevenementen:
· Build for life. Je vindt sloophout, touw en restmateriaal, en je moet veilig slapen. Dat wordt klussen! Ervaar hoe mensen in sloppenwijken leven en ondersteun een woonproject in Zuid-Afrika.
· Fijn Spul, de markt voor (h)eerlijke producten. Kom lekker shoppen op deze markt met fijne spullen! Je vindt er prachtige producten van ruim 25 verschillende aanbieders, stuk voor stuk met een duurzaam tintje.
· Jouw Vod is mijn Vintage. Doe mee aan grootste kledingruilparty aller tijden! Fashionistas opgelet: geef je miskopen en afdankers 'n 2e leven op de catwalk en pimp je eigen garderobe! Voor alle modieuze vrouwen! Mannen zijn ook welkom, alleen als ze vrouwelijke kleding meenemen.
· Umoja Sunday Afternoon Fair T met DJ ISIS. Elke zondagmiddag: Sunday Afternoon Fair T. DJ ISIS zal deze middag optreden. Lekker relaxen met duurzame thee, diverse fingerfood en Prosecco.
· Op naar een paradijselijke binnenstad. Vaar gratis mee op een rondvaartboot op gas. Langs watertuinen en groene oases. Met tips van oeverbewoners.
· NDSM – opgewekt.nu: De gewoonboot, zonder aansluitingen op water of energie. Deze boot is niet gewoon! Voor warmte, koeling en eigen water wordt zelf gezorgd!
· NDSM – opgewekt.nu: Mevrouwcats Fitness Snackbar. Werken aan je conditie en tegelijkertijd energie opwekken in de fitness-snackbar.
· Club Duurzaam: Koopt onze waar, dan helpen wij elkaar. Toch? Ingrid Zeegers, Philips Duurzaam, laat zien dat duurzaamheid al te koop is. Maar kopen we het ook? Discussieer mee.

Geen opmerkingen: