woensdag, mei 28, 2008

'Rock 'n' Roel' op de Haarlemse stripdagen


'Het boek waar iedereen jaren op wachtte en er nu dan eindelijk is'

In rocktent Patronaat zal het publiek keihard geconfronteerd worden met een boek waarin praktisch alles is opgenomen wat tekenaar Roel Smit ooit aan muziek-gerelateerd werk gemaakt heeft. En dat is veel. We noemen hier artwork voor o.a. Brutal Obscenity, Human Alert en Epitaph. Maar bijvoorbeeld ook zo'n beetje alles voor wat 'ie deed voor Large popmerchandising.

'Rock 'n' Roel' is een rijke bloemlezing uit het wonderschone huwelijk dat Rock en Roll en Kunst toch vaak is. En bij Smit kom je het tegen: Bont Kleurwerk, Groots Uithalen, Explosieve Energie, Veel Vlammen,S toute Blikken, Zweet en Tranen, Veel Fout Getekende Gitaren(kan 'ie nl. niet maar maakt niet uit...) en vooral Heel Veel Liefde! Liefde voor muziek, liefde voor de tekening, liefde voor het ambacht.

Het zijn zomaar wat van die dingen die bij je opkomen, kijkend naar zijn werk.

En in de hoedanigheid als een der frontsoldaten van punkgroep Human Alert mocht Roel zijn boekpresentatie een fijn lederen punkjasje(en een glimmende lichtblauwe legging)aantrekken. Vanzelfsprekend dus zal Human Alert op 6 juni gas geven, maar ook: zijn rooie helden Seein' Red. En waarde vrind Menno Wigman zal eveneens voordragen. Later, op de afterparty in het patronaatcafé staat de tweemans rockformatie De Formatie Rock(heavy metal crazy) gepland.

Al met al een belooft dit een prima avond te worden met veel entertainment en bier drinken(het Rock 'n' Roel stripbier dat Roel zelf brouwde is op eigen verantwoording verkrijgbaar aan de tap en op fles met prachtige bedrukking)

Komen dus...

Patronaat, Haarlem, vrijdag 6 juni
Aanvang 20.30 uur
Entree 8,-

De Haarlemse stripdagen zijn sowieso al vergeven met Roel Smit. Het affiche is van zijn hand, maar check ook zeker de expositie met het 'echte' werk uit het boek in galerie Keppel 6 t/m 20 juni. Ook tekeningen te koop! Waanzin!

Op 7 juni signeert Roel bij Melchers.

Geen opmerkingen: