vrijdag, mei 16, 2008

Jezelf 'foto sjoppen'?; je kan het!

Ze zijn er nog: digibeten. Hele gezellige mensen, maar die (nog) niet weten hoe je een computert aan (en uit) zet, geen idee hebben wat internet is en bij het horen van 'ik-mail-je' een vies gezicht trekken. Op zich geen probleem, zelfs onze koningin heeft nog nooit een smiley naar haar nichtje Margaritha gestuurd. Alhoewel dat ook weer andere redenen kan hebben. Feit blijft dat ook zij zich nog verre van de digitale snelweg begeeft. Prima natuurlijk als je je daarmee kan redden in ons huidige kabelmaatschappijtje.

Voor de autodidacten onder ons is er al een tijdje Lifehacking.nl; een platform dat je regelmatig voorziet van handige tips om sneller en efficiënter met je (computer-)tijd om te gaan.

Eentje waar ik zelf (en alle niet-grafisch-vormgevers in mijn omgeving) nog regelmatig mee zitten te klooien, is het uploaden van je pasfoto - in het juiste formaat en grootte - op een van de vele profielen die we tegenwoordig in (moeten) vullen. Frank Meeuwsen poste vandaag een bericht over Resize It. Hiermee kun je heel makkelijk online je foto in verschillende formaten omzetten. Je upload de foto en in twee stappen kun je de foto verkleinen en optioneel roteren. Met de geavanceerde mogelijkheden zet je de foto om in een schets, kun je de foto wat vervagen of juist scherper maken. Voor webmasters is er de mogelijkheid om de service op je eigen site te zetten.

Geen opmerkingen: