dinsdag, september 04, 2007

Lifehacking.nl alive and hacking

Het in Amerika populaire fenomeen life hacking is overgewaaid naar Nederland. Een groep fanatieke bloggers waaronder BNCP-sitebouwer Daan Kortenbach, Naamlooz-drijfkracht Sanne Roemen en Martijn Aslander is de site lifehacking.nl gestart, vol met tips om het leven aangenamer te maken.

De site gaat gevuld worden door zo’n vijftien bloggers. Zij zullen schrijven over uiteenlopende onderwerpen, variërend van slimme Firefox-plugins en handige manieren om aspirine voor geheel andere toepassingen te gebruiken tot en met een uitleg over rss of Web 2.0.

Bij het woord ‘hacken’ denken veel mensen al snel aan computercriminelen die illegaal belangrijke gegevens in bezit willen krijgen. Maar de oorspronkelijke betekenis van het woord is anders, namelijk het uitvinden van oplossingen en het verhelpen van problemen, zo legt Martijn Aslander uit, een van de initiatiefnemers achter de site.

Tijdbesparing


“Mensen die zich bezighouden met life hacking kunnen wel 20 procent van hun tijd besparen”, zo denkt Aslander. “Wij leren mensen niet zo zeer om handig met de techniek om te gaan, maar ze er van bewust te maken. Iedereen weet hoe hij een e-mail moet versturen, maar er efficiënt mee omgaan? Dat niet."

Terwijl sites als Lifehack.org in de Verenigde Staten al langer erg populair zijn, kennen we het fenomeen in Nederland nog amper. Maar daar zal volgens Aslander snel verandering in komen. “Het wordt vaak beschouwd als een nieuwe vorm van timemanagement, maar dat is het niet. Het is een mix van verschillende aspecten. Zowel omgaan met tijd en informatie als de persoonlijke ontwikkeling komen aan bod. Hier is veel behoefte aan."

En indien u behoefte heeft om met deze lieve mensen in contact te komen, dan is er vanaf a.s. donderdag geen betere plek om dat te doen dan op het Natural Networking Festival in de bossen van Drenthe. Het Radio1-interview van Van Jolo met Sanne hoor je hier.

1 opmerking:

Anoniem zei

We gaan heel hard op het moment dankzij alle media aandacht. Erg leuk allemaal!

Thanks for the post Bas!