donderdag, september 27, 2007

Graties naar PICNIC 07

Deze week wordt in mijn achtertuin Westerpark de multimediale voor 4,1 miljoen euries gesubsidieerd new media conferentie PICNIC 2007 georganiseerd. Een te gek initiatief met te gekke sprekers, te gekke ontwikkelingen en zelfs te gekke feestjes en daar hoort natuurlijk een te gekke entreeprijs bij: negenhonderd-en-vijftig keiharde euries voor een koordje voor de hele week. Een dagpas kan ook, maar is minder voordelig: vierhonderd-en-negenenvijftig euries. Voor de 1 een schijntje, voor de ander een maanduitkering. En voor de meeste een uitnodiging. Voor de rest is er ook goed nieuws, zo valt te lezen bij de 'genodigde' vrienden van Marketingfacts: PICNIC is gewoon live te volgen!

Als extra service biedt PICNIC bloggers en nieuwssites de mogelijkheid om de live videopresentaties in hun eigen website op te nemen. Weblogs als Marketingfacts (vanaf 14 uur vanmiddag livestream), DutchCowboys, Molblog, Adfoblog en Frankwatching gaan als het goed is hier gebruik van maken de komende dagen.

Daarnaast levert PICNIC een ’shout box‘, waar PICNIC-bezoekers reacties kunnen achterlaten en biedt PICNIC samen met de VPRO een ’PICNIC aggregator‘ waar alle door bezoekers gegenereerde informatie verzameld wordt.

Kortom, houd uw geld op zak, stop het kleedje weer terug in de kast, de gevulde mand weer terug in de koelkast en kruip lekker achter uw beeldscherm. Het blijft toch wisselvallig weer deze week.

Update: De hit volgens DutchCowboys nu al is de keynote van Blaise Aguera y Arcas van Microsoft Labs. Het nieuwste foto-speeltje: Jaw-dropping Photosynth!

Geen opmerkingen: