dinsdag, mei 08, 2007

Tijdelijk Museum Amsterdam in tijdelijke Tolhuistuin

We blijven even in Noord, in de Tolhuistuin welteverstaan. Van morgen 9 t/m zondag 13 mei vindt namelijk het Tijdelijk Museum Amterdam plaats; een jaarlijks terugkerend evenement waarin verscheidene hedendaagse kunstinstellingen in Amsterdam participeren. Gedurende een aantal dagen wordt de stad omgetoverd tot een museum. Bezoekers kunnen in verschillende museumzalen in de stad kennismaken met werken van kunstenaars.
Het Reservaat is een van de unieke lokaties die dit jaar aan de lijst van deelnemende instituten van het Tijdelijk Museum Amsterdam is toegevoegd.
Op 'normale' dagen fungeren de twee voormalige Shell-dienstwoningen, nu 'Reservaat', in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord als werkomgeving van Villa Bredero, Young Designers & Industry, Amsterdam Creativity Exchange en .
Kunstenaar Toine Klaassen is uitgenodigd om voor de duur van de werkperiode van ongeveer één jaar een werkbaar kunstwerk te maken dat als interieur functioneert. Als een ware indiaan gebruikt hij daarvoor natuurlijke restmaterialen uit de stad. Het maken van dit kunstwerk is een continu proces; kunst en werken vallen in het Reservaat samen.

De bezoekers van het Tijdelijk Museum Amsterdam krijgen in het Reservaat de tijd en kunnen hier 5x24=120 uur terecht. Klaassen zal deze dagen voortdurend aanwezig zijn samen met de medewerkers van Young Designers & Industry; er wordt namelijk gewoon doorgewerkt. Toine Klaassen en Peik Suyling (directeur YD+I) zullen de bezoekers uitnodigen een kleine aktie te ontketenen om het Reservaat 'live' mee te maken en de indiaan in zichzelf te ontdekken.
Bezoekers kunnen elk moment van de dag het Reservaat binnenvallen. Langskomen is meedoen! Op naar Noord dus.

1 opmerking:

Students of SW zei

BB,

Zet je deze fijne crea-ifo ook even op het SOPforum?

BvD
RobedoRo