vrijdag, mei 11, 2007

Evenementen belastingtechnisch interessanter

Je personeelsfeest of -reis laten organiseren? Wij nemen u die zorg al uit handen, maar de Belastingdienst heeft het wat de loonbelasting betreft nog aantrekkelijker gemaakt. Met dank aan de wet ‘Paarse Krokodil’, die sinds 1 januari 2007 een feit is. "De grens voor personeelsfeesten en -reizen is helemaal vrijgegeven", zegt Arnold van Duijn, belastingadviseur van PricewaterhouseCoopers in Den Haag. "Ook de deelname van partners van werknemers aan het feest of de reis is volledig vrijgesteld."

Per werknemer bijhouden of het maximale bedrag van 340 of 454 (jubileumfeest) euro wordt bereikt – want alles erboven is belast loon – is verleden tijd. Met een administratieve lastenverlichting als gevolg.

De nieuwe regeling kent wel twee voorwaarden. Deelname moet voor ten minste 75 procent van de werknemers openstaan, of voor ten minste 75 procent van de werknemers die behoren tot een organisatorische of functionele eenheid. Daarnaast moet het evenement een duidelijk gezamenlijk karakter hebben.

Meer weten? HighProfile (waar alles begint en eindigt in evenementenland) duikt in haar juni-nummer de BTW-diepte in.

Geen opmerkingen: