zaterdag, maart 21, 2009

Take it SLOW

Je hoort het in deze tijd IETS minder, maar over het algemeen is het DRUKRUKDRUK. Geen tijd, afspraken 2x verzetten, omdat dat andere NET iets belangrijkers is, en dan wil je ook nog tijd voor je naaste liefdes om jezelf niet te vergeten. We hebben het er maar zwaar mee. Sterker nog, sommige hebben moeite om in hun agenda tijd voor zichzelf te maken. Niet geheel ONBELANGRIJK om af en toe wat zelfreflectie toe te passen en aan positieve dingen te denken. Kortom, LAAT het EENS LOS.

Op deze website kun je onder andere digitale kaartjes met teksten als ‘Hier heb je een moment’ en ‘Het is tijd om tijd te maken’ verzenden, met anderen reflecteren over het begrip tijd (en het gebrek eraan) en inspirerende teksten en columns lezen. Op 26 april organiseert Lsltn (wat staat voor loslaten) bovendien het eerste Slowtime-evenement, een luie zondag aan het strand.

Slowtime is, in de woorden van Lsltn, een los, on-georganiseerd event. In strandtent Parnassia in Bloemendaal (‘de enige strandtent waar je de meeuwen en de branding hoort in plaats van muziek’) wordt zondagmiddag 26 april voor de eerste keer Slowtime georganiseerd. Het programma bestaat onder andere uit een georganiseerd deel, met een lezing van Tom Hodgkinson (schrijver van Leve de vrijheid), een lunch en een workshop ‘geluk’. Daarnaast is er ook een minder georganiseerd, spontaan verlopend deel van de middag aan het strand. Met onder andere een workshop Lsltn, een mystery guest en een strandact.

Slowtime is, volgens de website van Lsltn, leuk, los en luchtig en het enige zweverige op de middag zal hooguit een enkele vlieger op het strand zijn… Deelname aan Slowlife kost 35 euro, inclusief lunch en deelname aan het programma.

Geen opmerkingen: