dinsdag, september 16, 2008

GOUD voor 'ondernemen & internet'

Door: Corné van Mechelen

Twee kraaloogjes stralen me aan. ‘Zullen we nog een uurtje wachten? Het land staat vol files en uiteindelijk moeten er zo’n 15 mensen komen. Ondertussen vertel ik jullie een anekdote’.

Zo trapte Sigrid van der Hoeven, ondernemer in Netquotez en SOPper, haar workshop ‘Ondernemen en internet' af op 11 september jl. Sigrid presteerde het om in 5 minuten tijd iedereen om hun gemak te laten voelen. Met de mond open luisterden we vervolgens 3 uur lang naar haar verbazingwekkende ontdekkingen op internet. Wist je dat je gratis videofilmpjes kunt maken van foto’s, documenten kunt omzetten naar andere vormen (bijv. word naar pdf), enquêtes kunt maken, aan personal branding kunt doen en je eigen startpagina kunt inrichten? Gratis, gratis, gratis en allemaal via het web.

Moet ik nog even doorgaan? Twitteren, je eigen tagcrowd maken en rememberthemilk-en. Je had er bij moeten zijn. Als het aan Sigrid ligt gooien we ons profiel uit over het hele web. Vooral interessant voor o.a. online-specialisten, marketeers. En als zzp-er haal je er ongetwijfeld veel contacten uit. Youtube, hyves, womenontheweb, sprout, b2bcontact. Maar dan wel allemaal met dezelfde foto en dezelfde naam. Sigrid1980 is helaas al bezet. En de scheiding tussen privé en zakelijk kent internet niet. Be aware!

Het mooie is dat Sigrid geen enkele vrees heeft om haar leven en ontdekkingen te delen met anderen. Speciaal voor SOP maakte zij een lijst met al deze websites (op te vragen bij Sigrid via onderstaand adres). En hieronder kun je haar workshop downloaden. ‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Deze manier van delen heeft alles weg van het verhaal dat SOPper, Martijn Aslander (netwerker puur sang en oprichter van lifehacking.nl) eerder voor SOP hield over 'waardepaling achteraf. 'Hij is een groot voorbeeld voor me', vertelde Sigrid. En weer straalden die oogjes.

Voor alle mensen die niet konden komen, mijn oprechte ‘feel sorry for you’. De opbrengst van deze workshop was echt GOUD! Wanneer mag ze Bea een handje gaan schudden? Gelukkig dat zij besloten heeft nog veel meer van deze workshops te geven en je jouw interesse bij haar daar voor aan kunt geven via het onderstaande e-mailadres.

Op naar de volgende workshops en lezingen van SOP! De eerstvolgende is op 25 september a.s. in het Oude Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat in 020.

workshop zien op: http://www.slideshare.net/Sigrid1980/workshop-ondernemen-internet/

email Sigrid: sigrid@netquotez.nl

Geen opmerkingen: