maandag, september 22, 2008

DOCS presenteert: Bang voor de burger

Docs at the Docks komt morgen (di 23 september, 20.00uur) weer met een spraakmakende documentaire (Suspect Nation) en gasten. Thema van deze keer: Big Brother - Bang voor de Burger.

De angst van de overheid voor de burger neemt toe. Om ons heen zien we de gevolgen hiervan: steeds meer controlerende en vrijheidsbeperkende maatregelen die ons worden opgelegd door de overheden. Deze maatregelen worden ingesteld volgens een vast stramien, namelijk dat van de glijdende schaal. Onder het onontkoombare argument van de dreiging van terrorisme of om het gevaar tegen te gaan van criminaliteit of bijvoorbeeld kindermishandelaars worden op kleine schaal camera's opgehangen, telefoons afgeluisterd, poortjes ingesteld bij metro en trein, wordt internetverkeer bespiedt, preventief gefouilleerd en ga zo maar door. Vervolgens worden deze projecten vaak stilzwijgend verlengd en uitgebreid, worden bestanden aan elkaar gekoppeld en is privacy inmiddels iets dat bijna helemaal is verdwenen.

Na afloop van de documentaire Suspect Nation gaan we praten over het verdwijnen van privacy en waarom dat een probleem is. Dit doen we met Alexander Pechtold en Rop Gonggrijp. Pechtold strijdt met zijn partij D66 al jaren voor de privacyrechten van burgers en Gonggrijp is een expert op het gebied van privacy en computerveiligheid.
Verder een bijdrage van de auteur van Alles onder controle Bart de Koning, spoken word van U.N.O.M en een column van Kamiel Proost.

Kaarten a €7,50 zijn te bestellen via reserveren@docsatthedocks.nl
Docs at the Docks
Dinsdag 23 september – ITW – NDSM werf – Amsterdam Noord
Zaal open: 20:00 uur.
Aanvang: 20:30 uur.
Meer informatie:
www.docsatthedocks.nl

Geen opmerkingen: