donderdag, juli 10, 2008

SOP Zomereditie: Storytelling in PKing

SOP! Zomereditie in Pking (1e etage)
Donderdag 24 juli 2008
Herengracht 515 / hoek Vijzelstraat
19.30 uur - 23.30 uur
http://www.pking.nl/



Storytelling – Wat is jouw verhaal?

Altijd weer die ‘about’-tekst van het bedrijf... Je wilt erin vertellen wie je bent, wat je kunt en wat je uniek maakt (brrr ‘uniek’, dat woord alleen al!). Eigenlijk is de tekst een opsomming van alle feiten van je bedrijf, gegoten in een aantrekkelijk verhaal.

In deze lezing gaat het over hoe jij je (in tekst en beeld) kunt presenteren. Ellen Bokkinga laat voorbeelden zien hoe verhalen (‘storytelling’) de wereld niet alleen mooier en leuker maakt, maar ook duidelijker - op straat, op t-shirts, in koffie, in musea, bij de belastingdienst, op het internet en meer. Via verhalen om je heen kom je namelijk ook beter tot je eigen verhaal.

Verhalende ruimte

Hoe worden verhalen gebruikt om ruimtes in te richten? Grafisch en ruimtelijk vormgever Jarl Schulp laat verhalen zien van tentoonstellingen en andere culturele plekken in binnen- en buitenland.

Het verhaal van de locatie P.KING

Opeens had iedereen het erover: een leuke (her)nieuw(d)e horecalocaties waar iedereen met een koffieverkeerdrelax&werk-behoefte helemaal wifi kon zitten tussen gelijkgestemden. Wie? Wat? Waar? Peking? Pking? Een beetje geheimzinnig was het wel. Storytelling van mond tot mond. Het verhaal? Op de locatie heeft van 1946 tot 2006 Chinees-Indisch restaurant Peking gezeten. Na overname en een intensieve verbouwing (ontworpen door Ronald Hooft, bekend van Harkema en Escape) is het P.KING. De rest moet je zelf ervaren. Voor je het weet, staat je laptop er elke week.


Tot slot

Zoals altijd zijn introducés van harte welkom om een keertje te komen proeven van SOP. Dat is gratis. Ook in dat geval horen we dat van te voren graag van je.
Stuur dan een mailtje of bel even met Bas Nadorp 06 11 00 20 60 of Corné van Mechelen: 06 21 62 38 30.

Geen opmerkingen: