woensdag, juli 02, 2008

Czaar Peter goes Upperground (& On Air)

Ondanks dat we zelf half onder de grond zijn gehuisvest, organiseert BNCP – in opdracht van de Gemeente Amsterdam – op zaterdag 13 september het Upperground Festival in en rondom de Czaar Peterstraat in Amsterdam.

Wat drie jaar geleden begon als buurtfestival, is inmiddels uitgegroeid tot een cultureel creatief festival voor heel Amsterdam e.o. Met live muziek, kunst, acts, entertainment, ondernemers die zich presenteren, bewoners die zich onderscheiden en eindexamenstudenten uit de creatieve sector die hun werk aan het grote publiek zullen tonen. Daar waar Amsterdam onder de grond timmert, bouwt de Czaar Peterbuurt bovengronds aan een nieuw creatief Centrum.

Vrijdag a.s. tussen 11.10 en 11.25 uur vertel ik in het radio-programma "Leef! Tijd Genoeg" op Stads FM, kanaal 1, kabel 103.3 of FM 106.8 of Salto.nl over het festival.

Match Making

Dit jaar zijn er voor eindexamenkandidaten van opleidingen die passen binnen de Creatieve Industrie (Fashion, Muziek, Theater, Video, Beeldende Kunst etc.) én die zich in de toekomst willen gaan vestigen in Amsterdam, mogelijkheden om hun afstudeerpproject te presenteren tijdens het festival: op straat, op een podium of in samenwerking met een van de ondernemers uit de buurt. Ben je geïnteresseerd, stuur dan je CV en een omschrijving van je afstudeerproject naar onderstaand email-adres en geef aan of je in aanmerking wilt komen voor een presentatie in de openbare ruimte of bij een ondernemer in de straat. Eventueel al aangevuld met wat je denkt nodig te hebben om het e.e.a. te realiseren. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Contactpersoon: Marike ter Linden (mlinden@centrum.amsterdam.nl). Binnenkort vind je op deze site bij welke ondernemers in de straat je je zou kunnen aansluiten.

Geen opmerkingen: