maandag, maart 03, 2008

Nieuwe (en legendarische) tenten op Lowlands2008

Ondanks dat het pas begin maart is, zijn Jesse en ik al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor de Magneetbar op Lowlands 2008. Want die moest en zou van de organisatie terugkomen! Zo langzaamaan begint het een legendarisch plekje op Lowlands te worden waar je zelf kunt optreden en artiesten als Anouk, Eagles of Death-Metal en de Lama's in het verleden wat afterhours shows hebben gedaan.

Als je dit jaar de behoefte hebt om nog iets anders te zien dan de Magneetbar (:-)), kun je zomaar wat nieuwe tenten tegenkomen. Daarnaast zijn er nog meer veranderingen in de indeling.

De Juliet is overdag terug met dans en theater en 's avonds staan de helden van de Nederlandse comedy- en cabaret wereld hier op de planken. Hierdoor hebben we flink moeten schuiven met een aantal vaste Lowlands programma's.

LL- University gaat naar de ECHO1, maar omdat we dan minder films kunnen laten zien, hebben we er maar een ECHO2 bijgedaan. Daar vindt in de middag ook het literatuurprogramma plaats. Vanaf de avond draaien er cuttinge-edge, freaky en eigenzinnige films. Het typische filmprogramma in ECHO 1 blijft natuurlijk ook bestaan, inclusief sneak previews van grote films die je binnenkort ook in de bioscoop kunt zien.

Dan de muziek (ook niet onbelangrijk…): natuurlijk bouwen we de Alpha, Bravo, Grolsch, India en Lima weer op. In de X-Ray vind je dit jaar een hoop dance, electro en interactieve projecten. We hebben dit jaar ook nog een nieuwe muziektent en laten we die voor het gemak Charlie noemen… Hier kun je onder andere kleinere gitaarbandjes en singer-songwriters uitchecken. Er gebeurt zo veel met nieuwe, interessante muziek en dat kunnen we je natuurlijk niet onthouden.

Natuurlijk vind je nog veel meer op Lowlands; we noemen even de Groove Tube, het Limagebied en de sauna, meditatie en relaxplekken.

De eerste acts zijn vandaag ook bekend geworden. Check ze op de vernieuwde (niet voor de digi-beet!) website van LL08.

Geen opmerkingen: