maandag, januari 07, 2008

Sex verkoopt niet meer...

Sex deed het jaren goed in menig campagne, add of branded website, maar het is voorbij. Sluss. Finito. Exit Sex, aldus het Amerikaanse (!) reclamebureau MediaAnalyzer Software & Research.

"Seks heeft niet meer de magische werking als een paar jaar geleden," vertelt een van de onderzoekers. "Slechts de helft van de mannen geeft nog de voorkeur aan seksueel getinte advertenties. De meesten kunnen zich de advertentie nog wel herinneren, maar slechts 10% kan zich het product of de merknaam herinneren. Bij gewone advertenties kon 20% dat wel. We kunnen dus besluiten dat informatie met erotische beelden wel aandacht trekken, maar dat de gegevens niet worden opgeslagen."

Bij vrouwen blijkt erotisch getinte reclame zelfs een averechts effect te hebben. "Maar liefst 58% van de vrouwen vindt dat er te veel seks in de reclamespotjes zit. En ook bij de vrouwen herinnert slechts 10% zich over welk product het ging."

Ik vraag me af of ze ook bij mij achter de Nieuwmarkt hebben gekeken, want daar struikel ik nog dagelijks over hordes Engelse & Amerikaanse toeristen met hun tong op de knieën, smachtend naar schaars geklede door vrouwenhandelaars uitgeklede dames en daarna (maar meestal daarvoor) uit frustratie de ranzige plakkende sexshops van de Oudezijds in- en uitlopen. Gelokt door levensgrote advertenties van nog grotere dildo's ... etc.

Sex was in 2007 nog nooit zo HOT en besproken als daarvoor: de gouden bikinilijn van H&M op grote Billboards, leraressen die het met puberende leerlingen doen en wethouders in fietsenhokken.

Daarentegen was 2007 ook een jaar waar nog nooit zoveel aantal verboden geïntroduceerd zijn waar sex een rol in speelt. Nooit meer in een vliegtuig, buiten of met dieren.

Maar het kan verkeren: in sommige landen MAG je geen SEX hebben, mits het voor reclame-doeleinden is bedoeld...

Trendwatcher Adjiedj Bakas voorspelt ook minder sex in 2008. " De sfeer tegen teveel sex zet zich door". Dus niet het jaar van pedo-club Martijn (gelukkig!), maar wel die van Balkenende en Rouvoet.

En of we daar nou zo blij mee moeten zijn....? Wordt vast (en zeker en keihard) vervolgd.

Geen opmerkingen: