woensdag, augustus 27, 2008

Na gras komt steen (met bomen)

We hebben nog nauwelijks onze modderhielen van een drassig Lowlands gelicht of we staan alweer te stoepranden in de Czaar Peterstraat in Centrum Oost. Want daar waar Amsterdam onder de grond timmert aan een nieuwe metrolijn, bouwt de Czaar Peter Buurt bovengronds aan een nieuw creatief Centrum. Wat drie jaar geleden begon als buurtfestival, is inmiddels uitgegroeid tot een cultureel creatief festival voor heel Amsterdam e.o.: BNCP is verantwoordelijk voor het concept en de productie en nodigt je dan ook van harte uit om een kijkje op 13 september (tevens mijn verjaarspartijtje) te komen nemen op het Upperground Festival 2008.

Upperground schotelt je niet alleen live muziek (Hotel, Excitors, Project Wildeman en Matik), theater (Warber) en entertainment (Chillbus) voor, maar ook de eindexamenproducten (lichting 2008) van opleidingen in de creatieve sector (HKU, Gerrit Rietveld, Modeacedemies etc.). De afstudeerproducten zijn zichtbaar in de openbare ruimte én in de etalages van diverse ondernemers in de Czaar Peterstraat.

Gedurende de dag zijn ‘lokale’ hapjes en drankjes te verkrijgen. De toegang tot het festivalterrein is gratis en God heeft mooi weer beloofd!

www.uppergroundfestival.nl

Chillmobiel 2008 (sfeer-impressie) from chill on Vimeo.

Geen opmerkingen: