maandag, augustus 25, 2008

Hoe positief ben jij?

Op dinsdag 26 augustus stelt Docs at the Docks lastige vragen over een pittig onderwerp: Aids. De documentaire die op deze avond centraal staat is The Other Side of Aids. De ondertitel is Hoe positief ben jij? Die vraag gaat over hoe zeker je weet dat HIV de oorzaak is van Aids. De zekerheid die je had, wordt in deze documentaire namelijk door tal van deskundigen stukje bij beetje onderuitgehaald.

Om te beginnen zijn er bijvoorbeeld wetenschappelijke publicaties waarin het bestaan van HIV in twijfel wordt getrokken. Ook is er geen overeenstemming over hoe HIV de ziekte Aids zou veroorzaken. En wist je dat dezelfde persoon in het ene land wel als Aidspatiënt wordt beschouwd en in het andere land niet? Wat ook vragen oproept is waarom wetenschappers – waaronder Nobelprijswinnaar Karry Mullis – hun carrière op het spel zetten door er rond voor uit te komen dat zij de officiële Aidshypothese niet onderschrijven.

Lezing
Na afloop van de documentaire zal de Duitse huisarts Juliane Sacher een lezing houden. Zij heeft als deskundige deelgenomen aan een parlementaire HIV-Aidscommissie en behandelt sinds 1985 Aids-patienten. Dit doet zij niet met Aidsremmers, maar met succesvolle alternatieve therapieën. Volgens haar vergroten Aidsremmers het tekort aan T4-cellen. Zij verklaart de ziekteverschijnselen van haar Aidspatiënten niet aan de hand van een virus, maar naar aanleiding van hun stressfactoren, zoals bijvoorbeeld drugsgebruik. Tegenwoordig gelooft zij dat HIV niet bestaat. In de lezing licht zij dit toe en vertelt zij wat volgens haar de werkelijke oorzaken zijn van Aids. Ook bespreekt zij de aard en de resultaten van haar therapieën.

Kaarten a €7,50 zijn te bestellen via reserveren@docsatthedocks.nl
Docs at the Docks
Dinsdag 26 augustus – ITW – NDSM werf – Amsterdam Noord
Zaal open: 20:00 uur.
Aanvang: 20:30 uur.
Voor meer informatie zie: docsatthedocks.nl

Geen opmerkingen: