zaterdag, november 24, 2007

Johannes geeft Noorderlicht een 9-

Stamkroeg, eet-etablissement, dans-centrum, verjaardagskeet, eindpunt fiets- en wandeldag, vlooienmarkt-pauze, cateraar op NDSM-festivals, wegdromer aan 't IJ, cocktail-orakel, experimenteel theater, nachtclub-vide en bovenal het cafe/restaurant van vriend Jasper Helmer is vandaag door Johannes van Dam met een NEGEN MIN (9-) bekroond!

Ondanks (of juist daardoor?) de lastige weg ernaar toe ("Ik loop slecht") en de wat rokerige sfeer met rond rennende kinderen ("die het interieur geen kwaad kunnen doen") was de zwaarlijvige recensent uitermate te spreken over de verhouding sfeer en eten.

Wat ik niet wist en nu wel begrijp, is dat Jasper en Jolien nog de keuze hadden om de recensie wel of niet te laten publiceren. Het is inmiddels geen geheim meer dat de stukjes van Van Dam een tent kunnen maken en breken. En als je tevreden bent over de gang van zaken, moet je je afvragen of je positieve danwel negatieve aandacht kunt gebruiken. maar het voelde goed voor J&J en zo verscheen vandaag dit lovende stukkie in de zaterdag-bijlage van Het Parool.

Geen opmerkingen: