donderdag, oktober 25, 2007

'Periode van minder welvaart komt snel dichterbij'

Arend Pleysier van het Nederlands Dagblad bracht n.a.v. zijn bezoek aan Docs at the Docks 16 oktober jl. verslag uit in zijn krant:

Een hotel in New York is opeens betaalbaar en een Ipod kost op vakantie een stuk minder dan thuis. Allemaal gevolgen van de lage dollarprijs. Maar wat als de dollar goedkoper blijft worden? Wat als dat opeens heel snel gaat, zodat uw trouwring meer waard is dan een kluis vol dollarbiljetten?

'Alle economen weten dat dat moment komt', zegt economisch journalist Willem Middelkoop in zijn boek Als de dollar valt. Het verhaal van de RTL-medewerker verscheen vorige maand en beleeft verkoopsucces op verkoopsucces.

Mensen verloren in het verleden ook hun vertrouwen in betaalmiddelen als kleitabletten en papieren. Economische Jeremia's verwachten dat we snel te maken krijgen met waardeloos papiergeld, torenhoge prijzen en een afgetakelde economie. Erger dan Zwarte Maandag (1987) of de beurskrach (1929).'

De laatste Docs van dit seizoen knalt op dinsdag 20 november a.s. om 20.00 uur van het scherm & podium. Reserveren is mogelijk en aan te raden. Bovenstaande illustratie is werk van kunstenaar en Docs-huisdichter Kamiel Proost. Graag tot de 20e. Einde Docs-journaal.

Geen opmerkingen: