dinsdag, augustus 28, 2007

Sluit aan bij de schoner vervoer Toer

Geen stank, geen herrie en minder CO2-uitstoot. Wij willen schoon, snel en geluidloos vervoer door de stad! En het bestaat! De techniek heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan. Daardoor kunnen we uit steeds meer schonere voertuigen kiezen. Van elektrische Vespa’s tot scootmobiels. Van waterstofauto tot elektrische sloep. En nog veel meer. Heb jij al zo’n schoner vervoermiddel of wil je er eentje? Kom op zondag 23 september naar de Schoner Vervoer Toer tijdens de autovrije zondag. Toer mee of laat je verleiden. Het wordt de grootste schoner vervoer optocht ooit!

Stopcontactenroute: plug in en vul je tank
Nog even en het ritje naar de benzinepomp is overbodig. Tanken doe je straks via het stopcontact. Plug in en vul je tank. Een uur en een paar eurocent verder is de batterij weer opgeladen en kun je rijden. Hoe dat werkt, zie je tijdens de Schoner Vervoer Toer. We maken een aantal pitstops bij verschillende te openen oplaadpunten in de stad. Op de pitstops kun je alle voertuigen van dichtbij bekijken, krijg je een plattegrond van de route en informatie.

Segways, Twikes, elektrische auto’s: wie toert mee?
Alle vervoermiddelen op schonere brandstof kunnen meerijden òf meevaren. Elektrisch aangedreven of met plantaardige olie, ethanol, biodiesel, aardgas, waterstof, zonne-energie, windenergie of menselijke inspanning. Het kan allemaal. Gehandicapten, yuppen, ouderen, makelaars, wethouders en vele, vele anderen op gewone fietsen, Segways, brommobielen, elektrische steps, fietsen, sloepen, scooters, waterfietsen, driewielers, ligfietsen, Twikes, elektrische auto’s zoals de plug-in-prius, auto’s op zonne-energie, auto’s op windenergie, auto’s op plantaardige olie, ethanol, biodiesel, aardgas, klippers en bussen op plantaardige olie, waterstof of elektriciteit.

Waar en hoe laat?
Op 23 september 2007 verzamelen we vanaf 10:30 uur op de NDSM-werf. Ontvangst met koffie. De wethouders Marijke Vos van Milieu en Tjeerd Herrrema van Vervoer (onder voorbehoud) openen hier het eerste elektrische oplaadpunt om 11.00 uur. Om 11.15 uur vertrekt de Toer over de weg en over het water. De Toer eindigt om 16:00 uur in het Westerpark. Je kunt op meerdere plaatsen in de stad aanhaken en instappen. Als je op de pitstops de pers en het publiek wilt vertellen over jouw voertuig, heel graag! Laat het ons dan van tevoren weten. We reken op je komst!

Kijk op www.opgewekt.nu voor het laatste nieuws! Meer informatie? Mail naar info@opgewekt.nu of bel 06 4 272 0 939.

Geen opmerkingen: